Onze boeren en makers

Er is een hele club mensen nodig om ons heerlijke ijs te maken. Een goed product begint bij de oorsprong. Daarom zijn we zelf op zoek gegaan naar de lekkerste ingrediënten. Stad en land hebben we afgespeurd naar boeren, telers en makers die net als wij alleen maar voor het beste en lekkerste willen gaan. Onze boeren, telers en makers kennen we dan ook persoonlijk en daarom kunnen wij de allerlekkerste kwaliteit garanderen.

 
 
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes_boerpieter.jpg
 

Boer Pieter

Zuivel is de basis van alles dat we doen. De boerderij van boer Pieter ligt in Friesland en is sinds 1998 100% biologisch. Pieter heeft zo’n 90 melkkoeien op 75 hectare grasland. Er wordt niet gewerkt met kunstmest op het grasland en de koeien krijgen geen preventieve antibiotica. Sterker nog, Pieter is een grote gelovige van natuurlijke medicijnen en wanneer de koeien dat nodig hebben krijgen ze homeopathische middelen. De koeien lopen ontzettend veel buiten, waar ze zich iedere dag kunnen uitleven op de weelderige weiden en zich kunnen voleten met heerlijk zoet gras. Pieter boert op een zo natuurlijke en duurzame manier als mogelijk, en dat zorgt ervoor dat hij zulk ontzettend lekkere melk levert aan Skoop.

 
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg
 

Onze bakker

Wij werken samen met Bakkerij Hessing uit Den Haag. Bakkerij Hessing is een familiebedrijf waarbij het ambacht al drie generaties wordt doorgegeven van vader op zoon. Zij maken onze overheerlijke crumble voor de appel karamel crumble ijs. Maar ook de cruesli gaat met kilo’s tegelijk de oven in. Alle cruesli wordt tijdens het bakken met de hand omgeschept, een heet karweitje. Zelfs de karamel wordt helemaal met de hand gemaakt. En dat is nog niet zo gemakkelijk, want de suiker mag niet verbranden. Het is een fijne lijn tussen karameliseren en verbranden. De ene smaakt zoet en de ander bitter. Nadat de suiker mooi gekarameliseerd is wordt deze geblust met verse room. Nog wat boter erdoorheen en voilà, je hebt een saus om je vingers bij af te likken.

Alles is vers en met de hand gemaakt en knapperig gebakken. Voeg dat toe aan Skoop en je krijgt ontzettend lekker ijs.

 
Hans Hessing Bakkerij Hessing Den Haag Frans en Hans Hessing Skoop ice cream ijs reststromen buitenbeentjes
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg

Fruitboeren

Al ons ijs zit boordevol vers buitenbeentjes fruit. Onze telers hebben we zelf uitgezocht, zo komen onze aardbeien en bramen rechtstreeks uit de Betuwe bij Royal Berry en Berry Brothers vandaan, onze appels en peren komen uit het groene hart bij Vereecken fruit. Daardoor kunnen we de beste kwaliteit bieden en de lijntjes kort houden. Wij gebruiken fruit dat er net even anders uitziet, waardoor ze het modellen-leven in de supermarkt kunnen vergeten. Maar ze smaken net zo lekker! Daarom stoppen wij juist dat fruit in ons ijs. Op deze manier zorgen we ervoor dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn fruit. We hebben hier bewust voor gekozen, want zo kunnen wij meer impact maken en de boeren beter ondersteunen. Door het eten van ons ijs maak je dus niet alleen jezelf blij, maar ook een ander! Al dat verse fruit wordt verwerkt in ons ijs en maakt het zo ontzettend lekker.

 
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg
Allan Bedrijfsleider Royal Berry