Gaia.jpg

Onze Skoop

”Wij geloven dat het anders kan. Op een meer verantwoorde manier omgaan met mensen, voedsel en transparant zijn over je product. Zodat niet alleen wij weten wat erin zit, maar ook de consument. Daarom zijn we zo transparant mogelijk en vertellen we de verhalen van achter de ingrediënten die we gebruiken.”

- Gaia van Reenen, IJsbaas bij Skoop

 

Hoe doen we dat?

Wij maken ijs op een andere manier dan de status quo. Niet groot en industrieel. Maar juist door mensen, ambacht en pure ingrediënten centraal te zetten. Wij zetten daarmee smaak en kwaliteit voorop. Wij gebruiken namelijk in ons ijs heel veel vers buitenbeentjes fruit, dat we halen bij onze telers in de Betuwe en het Groene Hart. De biologische melk komt rechtstreeks van onze eigen boer en is helemaal vers. Tot slot is de met de hand gebakken, uiteraard super verse cruesli, crumble en karamel gemaakt in eigen bakkerij. Daardoor komen de hoofdingrediënten van ons ijs van Hollandse bodem.

Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes rotterdam.jpg
8936B628-9682-4341-9FA6-037219E5A0BD.JPG
 

Verantwoord voedsellandschap

Wij willen het voedsellandschap veranderen door te laten zien dat je ook met ambacht en kwaliteit groot kunt worden en dat je geen concessies hoeft te doen. Wij willen Skoop groot maken door anderen te helpen met hun reststromen en door creatief ermee om te gaan, zodat we het allerlekkerste ijs kunnen maken en tegelijkertijd bewuster omgaan met mensen en voedsel.

Wist je dat…

We zoveel mogelijk gebruik maken van reststromen, denk aan de kromme wortels of de appels met een deukje. De ingrediënten van Skoop worden nog écht met de hand gemaakt en we zullen nooit concessies doen op kwaliteit. Smaak staat voorop. Oh en onze IJsbaas is zelf chef kok van origine, zij heeft dus alle recepten bedacht en ontwikkeld. In de toekomst zullen we dan ook nog veel meer van haar hand gaan proeven.

 
Skoop_icecream_ijs_buitenbeentjes.jpg